További terveink

Mi mindennel lenne még érdemes foglalkozni?

Megosztás

A szakköri tevékenységet lehetőség szerint rögzítjük, blogot írunk róla. Az elkészült programok nyílt forráskódúak. Gyakorlatilag mindent megosztunk.

Forráskódok a Gituhub-on
Versenyek

Egyre több robot versenyt rendeznek hazánkban és külföldön. Szakkörünkkel megnézhetnénk, később részt vehetnénk és megmérettetnénk magunkat ilyen versenyeken. Később szervezhetünk is kisebb versenyeket Biatorbágyon.

Összehangolni a tananyagot

Karöltve a tanárokkal, szeretnénk a szakkör tananyagát összehangolni a különböző tantárgyak tananyagával. Így a gyerekek játszva mélyítik el a matematikát, fizikát, csillagászatot stb.

Szülők bevonása

Jó lenne, ha nem csak a programozás oldaláról közelítenénk meg a robotikát, hanem például elektronikáról is hallanának előadást a gyerekek.

Szülőként így segíthettek
Digitális témahét

Szeretnénk, ha az iskola csatlakozna a digitális témahét mozgalomhoz. Ennek szervezésében a szakkör hathatós segítséget szeretne nyújtani.

Digitális témahét honlapja
Eszköztár-bővítés

Szeretném a gyerekeket megismertetni olyan eszközökkel, amik hasznosak lesznek a továbbiakban számukra, de máshol nem tanulnak róla: verziókövetés (Sourcetree, Github), prezentációk (Prezi), feladatszervezés (Jira, Trello).

Írj nekünk!

Ötleteidet, javaslataidat, építő kritikádat szívesen olvasnánk!